Грижа за бижутата на SilverLove

1. ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ИЗГУБВАНЕ

Слагайте внимателно колиетата и гривните, като се уверите, че са закопчани правилно. Ако гривната е с клипсова закопчалка, уверете се, че е изщракала при затваряне. Никога не прилагайте прекомерна сила.

2. СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте сребърните и стоманени бижута в подходяща кутия с меко дъно или мека торбичка за бижута с цел да избегнете контакт с груби и твърди повърхности, които могат на надраскат полираната повърхност и да нарушат родиевото покритие, поставено за забавяне на оксидацията и дълготраен блясък / когато има такова/.
Периодично почиствайте с мека полираща кърпичка за бижута.

3. ИЗБЯГВАЙТЕ

контакт с химикали, битови и почистващи препарати, парфюми, дезодоранти, козметични продукти, солена и минерална вода. Не носете бижутата при посещение на басейни, плаж, минерални извори, козметични и спа процедури и не ги мокрете без необходимост! Ако по някаква причина не успеете да ги опазите от гореизброените неблагоприятни фактори, просто ги изплакнете с чиста вода.

4. ОКСИДАЦИЯТА

на среброто е естествен процес, който възниква след различно време, тъй като е зависим от много фактори и начина на съхранение и употреба. Този процес не се приема за дефект. Оксидираното сребро може да бъде почистено.

5. ГРИЖА ЗА БИЖУТАТА С КАМЪНИ И СТЪКЛО

Отнасяйте се към тях с особено внимание и грижа, поради по-деликатното им естество. Избягвайте изпускане и удари. Пукнатини и счупвания на бижута със стъкло, възникнали след продажбата им, не се покриват от гаранцията.

6. ГРИЖА ЗА БИЖУТАТА С ПЕРЛИ

Отнасяйте се към тях като към жив организъм. Съхранявайте ги в отделна мека торбичка далече от други бижута, за да избегнете надраскването им. Не допускайте контакт с химикали, битова химия, козметични продукти, парфюми, дезодоранти, минерални води, които бързо могат да разрушат естествения им блясък. Ало сте използвали такива продукти по тялото си, е препоръчително да изчакате 30 мин. преди да сложите бижи с перли.
На мястото, където ги съхранявате трябва да има осигурен достъп на кислород, защото лишени от въздух бързо ще загубят блясъка си. Запомнете следното правило:

“Перлите трябва да са последното нещо, което слагате на себе си и първото, което махате!”

Главно меню