Връщане на стока, рекламация и гаранционни условия

ВРЪЩАНЕ И РЕКЛАМАЦИЯ НА БИЖУТА, ЗАКУПЕНИ В САЙТА

Закупената стока може да бъде върната в срок от 14 дни от получаването, ако:

 • не е ползвана
 • не е с нарушен търговски вид
 • е придружена с документите, издадени при покупката
 • и са спазени всички условия по член 55 от Закона за защита на потребителите

При връщането на стока транспортните разходи са за сметка на ПОТРЕБИТЕЛЯ с изключение на случаите, в които има грешно изпратена или неотговаряща на описанието стока.

Стока, чието връщане или рекламация не можем да приемем поради неизпълнението на горе посочените условия за връщане, ще бъде изпратена обратно на клиента за негова сметка.

Заявка за връщане или рекламация се прави от ПОТРЕБИТЕЛЯ в писмен вид чрез съобщение до shop@silverlove.eu  Съобщението задължително трябва да съдържа имената на ПОРТЕБИТЕЛЯ; телефон и имейл за връзка; номер на поръчка; стоката или стоките, които са обект на връщане или рекламация; причина за връщането или рекламацията.Ние ще Ви потвърдим, като Ви дадем валиден номер за връщане и инструкции как да стане това. Пратки до нас без предварително одобрен и валиден номер за връщане няма да се приемат.

Връщане 

При окончателно връщане на стока ПОТРЕБИТЕЛЯТ получава обратно заплатената от него сума (без сумата за доставката) по банков път в рамките на 10 работни дни от датата на получаване на стоката. За целта Потребителят трябва да предостави в съобщението за връщане или рекламация и данни на банкова сметка: IBAN и Име на титуляр, по която да се възстанови сумата. След получаване на пратката, до 48 часа служител на фирмата ще прегледа стоката и одобри възможността за връщане на сумата, ако се установи несъответствие с някои от изискванията за връщане, ще се свърже обратно с ПОТРЕБИТЕЛЯ, за да обясни какви са причините за отказ от връщане и да се уточнят по-нататъшните действия. Като след направените уточнения ПОТРЕБИТЕЛЯТ ще получи на Имейла писмено потвърждение за направените договорки.

При закупуване на нашите бижута получавате сертификат за качество, който служи и като гаранционна карта със срок от 1 месец.

Гаранцията покрива:

 • Изпадане на камък вследствие на недобро монтиране върху металната част.
 • Явни производствени дефекти.

Гаранцията не важи при:

 • Нормалното износване на металната част или камъните, изразяващи се в драскотини и износване на покритието на метала, както и естественото потъмняване на среброто.
 • Промяна в цвета на среброто вследствие на контакт с минерална вода, козметични или почистващи и корозивни препарати.
 • Наличие на механични повреди вследствие на умисъл (следи от удряне, смачкване и др.)
 • Счупване вследствие на неправилна употреба или несъобразено физическо въздействие (удар, огъване, усукване)
 • Пукнатини и счупвания на бижута със стъкло, възникнали след продажбата им /след като са приети от клиента при налична опция „Преглед“/
 • Липса на сертификата издаден при покупката

При невъзможност да се отстрани дефекта или замени изделието, то ние ще Ви върнем заплатената сума в срок от 10 работни дни, считано от датата на рекламацията.

Запознайте се препоръките за съхранение и грижа като натиснете бутона отдолу!

ПРЕПОРЪКИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И ГРИЖА!

Главно меню